Γαιοθάλασσα: Οι τάφοι του Άτουαν
Συγγραφέας: Ursula K. le Guin Κατηγορία: Φαντασίας - Μεταφρασμένο Εκδότης: Εκδόσεις Αίολος Ημερομηνία έκδοσης: 2019 ISBN: 9789605212704 Χώρα: Η.Π.Α. Γλώσσα: Λίλη Ιωαννίδου Μετάφραση:
Περιγραφή:

“Οι “”Τάφοι του Άτουαν”” είναι το δεύτερο βιβλίο του κύκλου της “”Γαιοθάλασσας””. Εδώ μεταφερόμαστε στο απομακρυσμένο σύμπλεγμα των Καργκάδων, όπου οι ανοιχτόχρωμοι και πολεμοχαρείς κάτοικοί τους λατρεύουν τα πνεύματα των Μεγάλων Παλαιών, των μακρινών προγόνων τους, και αποστρέφονται τη μαγεία. Οι Τάφοι των Ακατονόμαστων στο νησί του Άτουαν είναι ο πιο ιερός τόπος της λατρείας και φυλάσσεται από μια μικρή κοινότητα ιερειών και ευνούχων με επικεφαλής τη μεγάλη Ιέρεια.
Στα πέντε της η μικρή Τενάρ θα γίνει η μεγάλη Ιέρεια, αλλά θα χάσει τα πάντα: την οικογένεια, το σπίτι και το όνομά της· θα γίνει η Άρχα, η Φαγωμένη, ταγμένη φύλακας των Τάφων και της λατρείας των Μεγάλων Παλαιών.

Κι ενώ προσπαθεί να προσαρμοστεί στη σκληρή και μονότονη νέα της ζωή, ένας άγνωστος εισβάλλει στον υπόγειο λαβύρινθο κάτω από τους Τάφους. Τι επιδιώκει ο εισβολέας; Τι θα σημάνει αυτό το γεγονός για την Τενάρ;”

en_GBEnglish